TikTok Vital Teacher

TIK TOK

VITAL TEACHER

Ga aan de slag met 100 korte beweegoefeningen.

Welk soort beweegtussendoortje heeft jouw klas nodig?

Een opkikkertje of een ontspannende oefening?


Alle oefeningen zijn gemaakt om aan de schoolbank van de leerling te doen. Houd rekening met hoeveel plaats je ter beschikking hebt tussen je banken. Schuif de stoelen even aan de kant.


Elke oefening is 10 seconden in beeld en is ondersteunt door bijpassende muziek.Bekijk de volledige afspeellijst hier:

           

Wens je meer info over het gebruik van een TikTok-account om je klas te doen bewegen? Lees dan de bachelorproef van Mathisse Despierre. Mathisse eindigde bij de laatste vijf genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs in 2020.

MATHISSE DESPIERRE
Kunnen we met de hulp van een app het sedentair gedrag van leerlingen op en naast de schoolbanken doorbreken en hen bewust maken van bewegingsnormen? Brugge: Niet gepubliceerde eindverhandeling howest lerarenopleiding.


Tegenwoordig is de gsm niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Je word wakker door de wekker die je ‘s avonds hebt ingesteld. Wanneer je een nieuw gerechtje wilt uit proberen google je snel even het recept. Of wanneer je wilt weten welke kleren je moet aan doen, bekijk je de weersvoorspellingen op een app. Bij sommige mensen kun je zelfs spreken van een GSM-verslaving!
Natuurlijk zijn er ook gevaren verbonden aan het stijgend gebruik van de smartphone. GSM gebruik gebeurt vaak al zittend. Dit lange stilzitten kan leiden tot gezondheidsklachten, een mindere fysieke fitheid en zelfs een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden!
De meeste jongeren zitten dagelijks meerdere malen op hun sociale media-apps. Één van deze nieuwere sociale media apps is TikTok. Dit is een app waarmee je korte muziekvideo’s kunt maken en delen met elkaar.
Ik heb onderzocht of ik met de app TikTok het sedentair gedrag van jongeren op school kon doorbreken. Hiernaast onderzocht ik ook of ik jongeren bewust kon maken van de beweegnormen buiten school met TikTok. Dit deed ik door het maken van een TikTok account waarop ik zelf bewegingsvideo’s plaatste. Mijn account wist in een periode van 7 maanden maar liefst meer dan 2500 volgers te verzamelen! Met meer dan 4000 likes op mijn 90 bewegingsvideo’s heb ik enorm veel jongeren weten te bereiken en aan te zetten tot bewegen.